Aug 19, 2020

Buitenschilderwerk: zo belangrijk!

Er zijn weinig mensen die het buitenschilderwerk als hun favoriete klus zien. Het schilderen van de buitenboel is echter wel een belangrijke klus. Dit moet je zeker niet onderschatten. We leggen hieronder uit waarom het buitenschilderwerk zo enorm belangrijk is en, dat is misschien wel nog belangrijker voor je, hoe je ervoor kunt zorgen dat je minder vaak de roller of de kwast ter hand moet nemen.

Wat valt er onder het buitenschilderwerk?

Er zijn diverse elementen die onder het buitenschilderwerk vallen. Ga maar eens in je voor- en achtertuin staan en schrijf maar eens de houten elementen op die overschilderbaar zijn. In veel gevallen krijg je dan al snel een flink lijstje waarop in veel gevallen in ieder geval je gevel, deuren, kozijnen, de dakkapel, de schutting, de veranda en je schuur op zal komen te staan. 

Waarom is het buitenschilderwerk zo belangrijk?

Er zijn twee zeer belangrijke redenen waarom het buitenschilderwerk zo enorm belangrijk is. De eerste reden is uiteraard de uitstraling. Na het schilderen zien de houten buitenelementen er weer mooi en strak uit. Goed verzorgd houtwerk is dan ook essentieel als je een luxe uitstraling wilt creëren in je achtertuin. Bladderende verf is dan absoluut niet iets wat je wilt hebben.

Een andere belangrijke reden waarom buitenschilderwerk zo belangrijk is, heeft betrekking op de duurzaamheid van het materiaal. Een goede verflaag heeft een beschermende waarde. Dit is enorm belangrijk in ons klimaat waarin we een grote diversiteit aan weersomstandigheden kennen. De steeds warmer lijkende zomerdagen worden afgewisseld met wat extremere regenbuien. Daarnaast heeft wind ook veel effect op het schilderwerk en is dit ook het geval met sneeuw en ijs. 

Hoe vaak moet het buitenschilderwerk bijgehouden worden?

Als je het buitenschilderwerk goed wil bijhouden, moet je deze klus iedere 5 jaar oppakken. Als je echter ziet dat het schilderwerk blaasjes en scheurtjes vertoont, begint te poederen, gaat verkleuren of als je sporen van houtrot ziet, moet je eerder aan de gang. Het is dan ook zeker zaak om dit jaarlijks kritisch te controleren.

Hoe je eenvoudig kunt voorkomen dat je veel zorg aan je buitenschilderwerk hebt


Er zijn twee manieren hoe je eenvoudig kunt voorkomen dat je veel zorg aan je buitenschilderwerk hebt, dus dat je vaker dan je lief is met de kwast of de roller aan de gang moet. Wat veel mensen zich immers niet realiseren is dat het schoonhouden van het houtwerk al een groot effect heeft. Daarnaast is het van belang dat je een goede kwaliteit materialen gebruikt. Als je bijvoorbeeld kiest voor Wijzonol LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak voor de afwerking van je buitenhoutwerk, zul je het verschil zeker merken. Dit is een hoogglanzende aflak dat speciaal is ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. De gesiliconiseerde alkydhars is van een dusdanige hoge kwaliteit dat het een uitstekende beschermende waarde biedt. Dit is dus een goede keuze als je net als veel mensen geen liefhebber bent van het bijhouden van het buitenschilderwerk.

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl