Jun 15, 2018

Waar let je op bij een hanglamp voor boven de eettafel?

De eetkamer is de plek waar we veel tijd doorbrengen. We starten er onze dag, maken er huiswerk en tafelen soms tot in de late uurtjes. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de juiste verlichting voor boven de eettafel. Het gaat natuurlijk niet alleen om sfeervolle verlichting, het oog wil natuurlijk ook wat. In deze blog lees je over waar je op moet letten bij het kopen van een hanglamp.


Enkele hanglamp of een combinatie?
Afhankelijk van de grootte en vorm van je eettafel kun je bepalen welke hanglamp het beste tot zijn recht komt. Heb je een grote rechthoekige eettafel? Dan wil je natuurlijk dat de hele tafel verlicht wordt. Kies voor een grote hanglamp die niet alleen de hele eettafel verlicht, maar ook nog eens een blikvanger vormt. Wil je een speels effect creëren? Combineer dan twee of meer hanglampen met elkaar en hang ze op verschillende hoogte op. Of kies voor dezelfde hanglamp in verschillende kleuren! Zoals je merkt zijn de mogelijkheden eindeloos. Hoe creëer jij sfeer met hanglampen?


Hoe hoog hang je de hanglamp boven de tafel?

Er is geen vaste regel als het gaat om hoe hoog je een hanglamp boven de eettafel hoort te hangen. Wel is het belangrijk dat je een lamp niet te laag hangt, omdat je niet recht tegen de lampenkap wilt kijken. Maar ook wordt het licht vaak te fel wanneer de lamp te laag wordt opgehangen. Te hoog ophangen is ook niet ideaal, omdat je daardoor juist weer te weinig licht op tafel creëert. Daarom is het beste om de hanglamp circa 60 á 70 cm boven de eettafel te hangen voor het beste licht effect.


Dimbare hanglamp?

Soms wil je liever niet dat een lamp op volle lichtsterkte brandt. Een gezellig etentje met vrienden of familie is sfeervoller wanneer je het licht boven de eettafel iets kunt dimmen. Terwijl je op andere momenten de krant goed wilt kunnen lezen aan de eettafel. Houdt er daarom rekening mee bij het kopen van een nieuwe hanglamp dat deze dimbaar is. Ook heb je een externe dimmer nodig.

 

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl