Feb 23, 2018

Dé verlichtingstrends van 2018

Verlichting is ontzettend bepalend voor de uitstraling van je interieur. Niet alleen de kleur, ook de felheid, positie en direct- of indirect licht maken een wereld van verschil.  Vorig jaar stonden de industriële en landelijke stijl centraal in veel woningen. Er is veel gebruik gemaakt van neutrale kleuren en ook de verlichting is hieraan aangepast. Zo zag je in veel huizen betonlook plafondlampen, of koperkleurige tafellampen gecombineerd met kleuren zoals roze, grijs en vaal groen. In 2018 zijn juist de felle kleuren in opkomst, gecombineerd met alle mogelijke manieren om je huis zo duurzaam en slim mogelijk te verlichten.


#Geometrie

We zagen het afgelopen jaar steeds meer strakke geometrische vormen op de markt komen. In lampen, maar ook in meubels en accessoires komt deze look steeds meer terug. Dit jaar komt het terug in de verlichting ! Goed nieuws voor ieder interieur, want een geometrische (draad) lamp past overal wel tussen. Er wordt verwacht dat je veel draadlampen zult zien in allerlei hoekige vormen: rechthoeken, driehoeken, vierkanten en andere veelhoeken.


#Slimme (LED) verlichting

De verlichtingswereld is als een onstopbare sneltrein. Technische innovaties volgen elkaar in sneltempo op. We vergeten soms dat we tot midden 20e eeuw voornamelijk met gas of olie onze woningen verlichtten. En kijk eens waar we nu staan. Je kunt tegenwoordig alle lampen in je woning aansluiten op hetzelfde systeem en daarmee gemakkelijk, zo vanaf de bank, helemaal naar eigen smaak ingesteld worden. Of je nu voor een zachte witte gloed gaat door het hele huis, of dat je juist met de trends mee wilt gaan en wat kleur in je woning wilt brengen; door gebruik te maken van slimme verlichting worden al je wensen een stuk gemakkelijker vervuld.


#Beton

De betonlook is op dit moment helemaal in. Je ziet het overal. Van vloerlampen tot beton hanglampen Je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel in een betonlook uitvoering ! Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal. Wat normaalgesproken als bouwmateriaal wordt gebruikt. Dit wordt ook wel cement genoemd. Deze materiaalsoort wordt steeds populairder. Steeds meer mensen voegen betonnen hanglampen of betonlook items toe aan hun interieur.


#Het peertje

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben mag het peertje weer volop gezien worden. Het peertje is daarom dé verlichting trend 2018. Tegenwoordig wordt het peertje op de meest originele manieren in het middelpunt gezet. We zien dan ook steeds meer verlichting met opengewerkte kap of zelfs helemaal geen kap!

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl