Feb 23, 2018

Drie slaapkamertips voor een ultiem hotelgevoel

Het luxe gevoel dat je ervaart in een goed hotel zou iedereen wel mee naar huis willen nemen. Je slaapkamer is de plek waar je jou dag begint en eindigt. Helaas kunnen we niet elke week overnachten in een hotel, maar je kunt thuis natuurlijk wel het luxe hotelgevoel creëren! Voor de hotel look hoef je niet maanden lang te sparen en je hoeft het gevoel ook niet te zoeken in een plastic kroonluchter van de huishoudelijke winkel om de hoek. Het zit ‘m in een paar specifieke punten. Je bed instappen terwijl deze heerlijk fris ruikt en prachtig is opgemaakt, is soms gewoon precies wat je nodig hebt na een lange, drukke dag. Lees onze tips hoe je een ultiem slaapkamer gevoel kunt creëren.

Bloemen zijn niet alleen heel leuk, maar ook chic. Denk hierbij aan een mooi boeket met rozen, of een orchidee op tafel.


Investeer in je bedlinnen

Linnen beddengoed voelt heerlijk zacht aan en heeft een pure en luxe uitstraling. De stof is niet alleen mooi om te zien, maar het is ook bewezen dat je onder linnen beter slaapt. De ecologische en antibacteriële eigenschappen van linnen reguleren de lichaamstemperatuur. Linnen beddengoed wordt daarom geadviseerd aan mensen met allergieën. Nog een voordeel: het materiaal is koel in de zomer en houdt de warme vast in de winter.


Alternatief voor je nachtkastje

We kennen allemaal de traditionele nachtkastjes wel, met een deurtje en één la. Je hebt ze in vele soorten, kleuren en maten. Zo gaan wij de donker bruine nachtkastjes die we al hebben restylen en in de kleuren turquoise en wit schilderen. Maar je kan ook kijken naar alternatieven voor het nachtkastje. Denk bijvoorbeeld eens aan een rond salontafeltje zoals ik hier in mijn slaapkamer deed. Maar ook een boomstam kan een mooi alternatief zijn. Je kan hem naturel houden voor een natuurlijke look of bijvoorbeeld wit schilderen voor een meer Scandinavische look.

 


Planten zijn sfeermakers

Inmiddels weten jullie wel dat ik een groot fan van planten ben. Afgelopen vrijdag plaatste ik nog een leuke must visit conceptstore voor planten en vintage in Brussel. Maar ook in Amsterdam kan je allerlei prachtige planten vinden bij Wildernis. Planten dus, in deze slaapkamer plaatste ik twee lange Chinese lantarens op de hoge kledingkast. Maar ook op het nachtkastje heb ik een plant neergezet waarvan de bladeren nonchalant over de vloer gedrapeerd zijn.

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl