Oct 29, 2019

Thuis gezond werken? Voorkom lichamelijke klachten met deze tips!

Een groeiend deel van de beroepsbevolking werkt een of meerdere dagen per week thuis. Doordat we meer vrijheid krijgen om te bepalen waar we werken, kiezen we vaker dat we dit thuis doen. Het gevolg hiervan is dat meerdere dagen per week ons huis ook als kantoor fungeert. Met de voordelen en nadelen van dien.

Thuis kan je echter zelden rekenen op de ergonomie die je wel van een kantoor kunt verwachten. De kans is klein dat je thuis net zo makkelijk staand kan werken als op kantoor. Ook zal de ergonomische bureaustoel niet in de buurt te vinden zijn.

Dit zijn onze drie tips om thuis gezond te werken.

Beweeg minimaal 5 minuten per uur

Velen hebben van deze gouden regel gehoord maar weten vaag wat precies de bedoeling hiervan is. Makkelijk gezegd is de regel om minimaal 5 minuten per uur te bewegen. Dat wil zeggen dat we 55 minuten zittend of staand kunnen werken mits we dit opvolgen met 5 minuten beweging.

Een rondje lopen of rekken en strekken is hierbij genoeg. Zolang jij jouw lichaam het bloed even goed laat rondpompen, is de beweging compleet.

Werk niet op de bank of onderuitgezakt

Als we thuis werken is het aantrekkelijk om even op de bank te werken. De bank is waarschijnlijk, vooral in het begin, comfortabeler dan een bureau. Maar na verloop van tijd ga je pijntjes ondervinden waarvan het grootste deel al eerder veroorzaakt is. Jouw lichaam kan namelijk niet een ergonomische positie bereiken wanneer je op een bank werkt.

Daarom adviseren wij maar zelden op een bank te werken. Als je dan op een bank of fauteuil werkt, adviseren wij dit kort te doen. Gezond werken is simpelweg niet mogelijk als het op een van deze meubels gedaan wordt.

Wissel van werkplek

Je hoeft niet als je thuis werkt de hele tijd ook echt in huis te werken. Het is goed voor je lichaam om met enige regelmaat van werkplek te wisselen, of dit nu binnenshuis of buitenshuis is. Een voorbeeld hiervan is door ook eens een koffietentje te bezoeken met je laptop of in de buitenlucht te werken. Probeer het eens uit!

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl