Mar 09, 2021

Nieuwe stoelen nodig? 4 handige tips!

Als je in je huis het een en ander gaat veranderen kunnen nieuwe stoelen ook een leuke verandering zijn. Je zult zien dat je huis een hele andere sfeer krijgt als je andere stoelen neerzet. Wel wil je dat het nog enigszins in de stijl van de rest van het huis past. Er zijn veel verschillende soorten stoelen waar je uit kan kiezen.

Kijk welke maten in jouw huis passen

Voordat je stoelen gaat kopen is het slim om te meten wat goed in jouw huis past. Of je liever wat grotere stoelen hebt of dat kleinere stoelen beter in jouw huis passen. Kijk ook hoe hoog je tafel is. Je wilt je stoelen hier nog onder kunnen schuiven. Ook wil je als je zit nog je benen over elkaar kunnen doen. Te lage stoelen zijn niet fijn, daardoor kun je niet goed bij de tafel. Kijk ook hoe breed de stoelen zijn. Dit is van belang om te kunnen kijken hoeveel stoelen er om je tafel heen passen. Je moet daar ook rekening mee houden als je liever wat meer stoelen hebt.

Er zijn verschillende modellen voor eettafel stoelen

Je hebt bijvoorbeeld kuipstoeltjes, deze zijn heel licht en wat kleiner van formaat. Deze worden vaak gemaakt van kunstof. Dit kan ideaal zijn, ze zijn namelijk heel gemakkelijk in onderhoud. Je neemt ze gauw even af met een doekje en een sopje en ze zijn weer helemaal schoon. 

Je zou ook kunnen gaan voor een wat grotere stoel met leuningen en wieltjes. Dit zijn niet meer de meest hippe stoelen maar blijven ideaal. Deze zie je vaak in leer of textiel. Leer is vaak wat praktischer, je kunt dat gemakkelijk schoonmaken. Maar bij een gestoffeerde stoel kun je er vaak hoezen afhalen, die stop je dan in de wasmachine en dan zijn ze ook schoon. Anders kun je ze zoveel mogelijk bijhouden met een stofzuiger

Je hebt nog veel andere soorten stoelen, kijk naar wat voor jou wensen zijn. Groot of klein, met leuning of zonder leuning en er zijn nog veel meer opties.

In de stoffen zit ook veel verschil

Zoals eerder genoemd zijn er dus verschillende materialen. Zo heb je kunststoffen stoelen, leren stoelen en stoffen stoelen. Van de stoffen zijn ook weer verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld stevig textiel, die zie je ook vaak op banken. Wat je ook kan hebben is een velvet stof, dit is op dit moment heel trendy. Een by boo stoel kan een goede optie zijn als je graag een stoel wilt met een bijzondere stof. Als je wat meer van deze stijl bent zou je ook eens kunnen kijken bij rebel house. Zij verkopen ook accessoires die dan heel mooi staan bij je stoelen.

Mix en Match stoelen met elkaar

Wat tegenwoordig ook heel leuk is om te doen, is het mengen van verschillende stoelen. De stijl van de stoelen houd je dan meestal wel hetzelfde. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor dezelfde stof maar andere kleuren. Of je kiest ervoor om het model van de stoelen hetzelfde te houden maar de materialen te laten verschillen.

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl