Moet je kiezen voor keramische of natuursteentegels?

Tegels zijn één van de meest populaire vloersoorten. Ze zijn namelijk eenvoudig te onderhouden en gaan gemiddeld langer mee dan andere vloersoorten. Er zijn ook nog verschillende soorten tegels. Zo heb je natuursteen en keramiek. Een voordeel van keramiek is bijvoorbeeld dat een keramische vloer leggen relatief eenvoudig is. In dit artikel bespreek ik de voor-en nadelen van keramische en natuursteen tegels. 

De voor- en nadelen van natuursteen tegels

Natuursteen is niet voor niets een enorm populaire vloertegel. Het heet namelijk meerdere voordelen. Eén van de voordelen is dat het een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Dit komt omdat de soorten steen allemaal gewonnen worden uit de natuur. Dit zorgt er ook voor dat geen enkele steen er hetzelfde uitziet. Een ander voordeel is dat natuursteen bijna niet kapot te krijgen is en erg lang mee gaat. In de meeste gevallen gaat natuursteen wel tientallen jaren mee. 

Het grootste nadeel van natuursteen is dat je voorzichtig moet zijn met het onderhouden van de tegels. Het is belangrijk om te weten dat natuursteentegels niet tegen zuren en chemicaliën kunnen. Hier moet je dus rekening mee houden als je de tegels wil schoonmaken.

De voor-en nadelen van keramische tegels

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor keramische tegels. Eerst werden deze tegels gezien als het ideale alternatief voor natuursteen tegels. Terwijl langzaam aan steeds meer mensen keramische tegels als eerste keus hebben. Dit komt omdat keramische tegels erg duurzaam zijn en lang mooi blijven, omdat vuil niet in de tegels kan trekken. Keramische tegels zijn ook voor meer ruimtes geschikt. Van de badkamer tot aan het terras. Het is allemaal mogelijk. 

Het grootste nadeel van keramische tegels is dat het een stuk kouder aanvoelt als natuursteen. Natuursteen heeft de eigenschap om natuurlijke warmte te produceren en keramische tegels hebben hier vloerverwarming voor nodig. Keramische tegels zijn daarentegen wel uitermate geschikt voor vloerverwarming.
Wil je graag meer informatie over keramische tegels? Neem dan snel een kijkje bij Ceramicavloeren.

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl