Feb 23, 2018

Meer warmte in huis met een vloerkleed

Een mooi vloerkleed vormt dankzij het comfort een leuke aanvulling op je interieur.  Echter is een leuk nieuw vloerkleed uitkiezen wat goed past bij jouw woonstijl nog lang niet zo makkelijk. Vloerkleden zijn er in vele soorten en maten. Maar welke is nou geschikt voor jouw woning? Met onze tips doe je veel vloerkleed inspiratie op en kan je hopelijk makkelijker een keuze maken.


#Functie

Laten we beginnen bij de basis.. waarom wil je eigenlijk een nieuw vloerkleed?! We hebben een aantal redenen voor je opgesomd:

  • Dempen van geluid (handig voor als je kinderen hebt)
  • Voorkomen van koude voeten
  • Nieuwe of knusse uitstraling geven aan een ruimte

Op basis hiervan kun je de maatvoering, het materiaal, en de vorm bepalen. Voor een kinderkleed kies je natuurlijk een andere print dan voor een vloerkleed dat de woonkamer een gezellige uitstraling moet geven. En als je specifiek op zoek bent naar een kleed dat lekker warm is voor aan te voeten, zal je eerder voor een (hoogpolige) wollen kleed kiezen.


#Maat

De juist maat voor jouw vloerkleed is lastig. Een vaak aangehouden opvatting is dat het vloerkleed een grootte moet hebben, waarbij de voorpoten van stoelen en banken binnen het vloerkleed vallen. Zo zou dan de schikking van het meubilair bij elkaar worden gebracht door het vloerkleed, waarmee er in de kamer meer eenheid gecreëerd wordt. Voor het bepalen van de afmetingen van het vloerkleed doe je er goed aan naar de opstelling van de bank en salontafel te kijken. Staat de salontafel vóór de bank? Dan kun je het vloerkleed onder de salontafel leggen en door laten lopen tot onder de bank. Zo creëer je een geheel tussen deze twee meubels. De afmetingen van het vloerkleed baseer je nu op de breedte van de bank en de diepte van de salontafel.

 


#Kleur

Nu je de afmetingen, de vorm, het type en het materiaal van het vloerkleed hebt bepaald, komt het leukste gedeelte: de kleur. Koop je een duurzaam wollen vloerkleed, dan is de kans groot dat je de voorkeur geeft aan een tijdloze kleur als beige of grijs. Het is natuurlijk de bedoeling dat zo’n investering een tijdje meegaat. Toch kan ook een vloerkleed in een opvallende kleur heel veel voor je ruimte doen! Zorg er wel altijd voor dat de kleur van, of een kleur uit, het vloerkleed terug komt in de kamer.

Tip: plak de maten van het vloerkleed dat je op het oog hebt, eens af op de vloer. Zo krijg je een goed beeld van de daadwerkelijke grootte.

 

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl