Jul 21, 2021

Meedoen met de Open Huizen Route!

Als de coronaregelgeving het op dat moment toelaat is het 2 oktober 2021 weer zo ver: een nieuwe editie van de Open Huizen Route. Dit welbekende tweejaarlijkse evenement van makelaarsvereniging NVM wordt veelvoudig bezocht door geïnteresseerde kopers van huizen. Wil jij ook meedoen als verkoper of koper? Het is ontzettend simpel om jezelf aan te melden! Hieronder lees je hoe.

Wat is de Open Huizen route precies?

Twee keer per jaar wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars, kortweg NVM, de Open Huizen route of Open Huizen dag georganiseerd. Verkopers stellen dan hun huizen open zodat belangstellenden een kijkje kunnen nemen in hun huis. Hiervoor hoeven de kijkers geen afspraak of reservering te maken: zij kunnen gewoon binnenlopen. Voor kijkers is alles volledig gratis en vrijblijvend. Open Huizen routes worden altijd georganiseerd op een zaterdag. Een editie is in het voorjaar, de andere editie is in het najaar. Een Open Huizen route duurt standaard van 11 uur tot 15 uur. Normaal gesproken zijn er dus twee edities per jaar, maar vanwege de beperkende maatregelen rondom het covid-19 virus zijn de afgelopen 3 edities helaas komen te vervallen.

Meedoen als kijker

Het grootste voordeel als kijker is dat meedoen aan de Open Huizen Route volledig gratis en vrijblijvend is. Je kunt dus bij elk huis dat je interessant vindt een kijkje nemen zonder afspraak. Vervolgens zit je ook nergens aan vast. Je kunt dus gewoon binnenwandelen bij een huis dat meedoet aan de Open Huizen route. Hiervoor hoef je jezelf niet aan te melden. Ook hoef je geen afspraak te maken of een reservering te plaatsen. Maak vooraf dus een lijstje met welke huizen je graag zou willen bezoeken en bezoek deze vooral als het eenmaal 2 oktober is. Geniet van de vrijheid die je als kijker hebt en wees niet bang om eens binnen te stappen bij een van de deelnemende huizen.

Meedoen als verkoper

Als verkoper meedoen vergt wel wat meer stappen dan meedoen als kijker, maar is nog steeds een vrij simpele taak. Wij leggen je uit hoe je jezelf aan kunt melden.

Om mee te kunnen doen aan de NVM Open Huizen Route, moet je huis aangemeld zijn op Funda via een officiële NVM partnermakelaar. Via Funda kun je vervolgens aangeven dat je graag mee wilt doen aan de NVM Open Huizen Route. Zo worden kijkers van je huis automatisch op de hoogte gesteld dat je mee doet aan de Open Huizen dag wanneer ze op je advertentie klikken. Eventueel kun je via je makelaar ook twee raamposters of stickers voor op het te-koop-bord aanvragen. Zo trek je ook de aandacht van mensen uit de buurt of toevallige passanten. Vervolgens is het de bedoeling dat je op zaterdag 2 oktober van 11 tot 15 met een of meerdere personen aanwezig bent in het te koop staande huis. Zo kun je zelf mensen die geïnteresseerd zijn ontvangen en eventueel rondleiden. In de meeste gevallen is deelname aan de Open Huizen Route voor jou als verkoper gratis. Vrijwel geen enkele makelaar vraagt geld voor het regelen van jouw deelname.

Voordelen van meedoen aan de Open Huizen route

Voor kopers is het de ideale gelegenheid om op een dag meerdere huizen te kunnen bezoeken en deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Bijkomend voordeel is dat er geen afspraken gemaakt hoeven te worden en dat alle bezoekjes volledig vrijblijvend zijn.

Verkopers krijgen op een Open Huizen Route flink meer potentiële kopers over de vloer. De kans op verkoop wordt met deelname daarom enorm vergroot. Zij kunnen zelf de geïnteresseerden rondleiden. Vaak wordt dit door kopers als een groot pluspunt genoemd aan het hele kooptraject en was het soms zelfs de hoofdreden om voor een huis te kiezen.

Genoeg redenen om mee te doen aan de Open Huizen Route dus!

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl