Jan 22, 2021

Interieurtrends voor de woonkamer

 

Een nieuwe jaar vraagt soms om een frisse start. Dit kan ook het geval zijn met je interieur. Wij laten 2020 achter ons en kijken naar wat voor leuks 2021 ons gaan brengen. Wat kunnen we verwachten van de trends voor dit jaar? Moeten we hiervoor de hele woonkamer weer opnieuw inrichten of blijven bepaalde elementen behouden? In dit artikel hebben wij het allemaal voor je uitgezocht. Ontdek de vier geselecteerde trends en laat je inspireren. 

Trend 1: kleuren

Ben je altijd al fan geweest van de kleur blauw? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Ook in 2021 kan je blijven genieten van de donkerblauwe kleur. Niet alleen op de muren is deze kleur populair, maar ook voor meubelen. Door voor een blauwe kleur te kiezen kun jij je woonkamer net iets meer karakter geven dan enkel met wit en zwart. Ook krijgt de ruimte een unieke uitstraling. Veel mensen zijn bang om hun interieur te stylen met kleuren, maar juist voor deze mensen in een blauwe kleur erg toegankelijk. Donkerblauw kan je namelijk eenvoudig combineren met andere kleuren. Denk hierbij aan okergeel of oudroze, dit zijn kleuren die hier perfect bij gecombineerd kunnen worden. 

Trend 2: materialen

Lichte houtsoorten ga je regelmatig terug zien in de interieurtrend van 2021. De lichte houtsoorten zie je vaak terug in een Scandinavisch interieur, maar wist je dat dit ook super gaaf staat bij een industriële woonsfeer? Juist voor deze woonstijl is het belangrijk dat het niet te stoer en te hard wordt in de woonkamer. Door voor een lichte houten vloer te kiezen krijgt de woonkamer een iets vriendelijkere en huiselijke uitstraling. Combineer bijvoorbeeld lichte MDF-platen met zwarte metalen details. Deze combinatie trend vind je niet alleen terug op de vloer en de muur, maar ook bij de meubels. 

Trend 3: meubelen 

In iedere woonkamer is het super gaaf om een statement piece te plaatsen. Dit is een fijne manier om de aandacht meteen naar één punt te brengen. Hierdoor creëer je een goed uitgangspunt voor de rest van je interieur. Ook geeft het vaak een stijlvolle uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een royale hoekbank of een unieke eettafel. Dit zijn vaak meubels die een grote impact kunnen hebben op de sfeer van je woonkamer. Heb je een relatief kleine woonkamer? Dan kan een fauteuil ook een  statement piece zijn in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een unieke stof of een bijzonder kleurtje. 

Trend 4: natuurlijke elementen

Heb jij al genoeg planten in huis of ga je voor nog meer? Ook dit jaar zijn de kamerplanten niet weg te denken in je woonkamer. Ben de natuurlijke elementen in je huis. Naast planten kunnen dit ook andere natuurlijke elementen zijn. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Ook droogbloemen worden steeds populairder en vind je regelmatig terug in interieurs. Door natuurlijke elementen toe te voegen aan de ruimte maak je een warme en huiselijke sfeer. 

Trend 5: duurzaamheid 

Ieder jaar wordt duurzaamheid steeds belangrijker, ook in de interieur industrie is dit het geval. Duurzaamheid en design komen steeds vaker samen en in 2021 zal dit niet anders zijn. Je gaat meer meubels zien die zijn gemaakt van bioplastic en van andere gerecyclede materialen. Ook zijn vintage meubelen steeds populairder. Meubelen die een lagere impact hebben op het milieu worden ieder jaar belangrijker. Er worden steeds meer creatieve ideeën bedacht en nieuwe innovaties worden ontdekt. 

Wij hopen je met deze trends geinspireerd te hebben om de woonkamer een nieuwe boost te geven. Ook zijn de trends van toepassing in andere ruimtes in je woning. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of werkkamer. Succes met het stijlen van je interieur! 

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl