Mar 09, 2021

Inspiratie voor de inrichting van een kinderslaapkamer

Wanneer je een kinderslaapkamer gaat inrichten komt er veel op je af. Voor welke meubels ga je, wat is echt nodig, hoe wil je dat het er uiteindelijk uit komt te zien, wat moet je allemaal kwijt kunnen op de kamer. Er is veel keuze voor wat je wilt op een kinderslaapkamer. Hier wat inspiratie dat je misschien kunnen helpen bij het creëren van een mooie kamer.

Welke meubels zet je in de kinderslaapkamer

Als je een kamer gaat inrichten begin je altijd met de meubels. Die zijn de grootste onderdelen van de kamer. Wat je in ieder geval nodig hebt is een bed. Dit kan een normaal bed zijn maar dit kan ook een hoogslaper zijn. Een hoogslaper creëert weer wat extra ruimte op de kamer. Onder het bed zou je een bureau kunnen zetten of een chill plek kunnen maken. Je zou het ook als extra opberg ruimte kunnen gebruiken. Een kind heeft namelijk best veel speelgoed en dat wil je niet allemaal door je huis hebben slingeren. Probeer dit dus allemaal kwijt te kunnen op zijn of haar kamer. Een speelgoedkist kan daar ook bij helpen. Leer ze aan dat als ze klaar zijn met spelen ze daarna alles in de kist gooien. Dan is het voor jou ook gelijk opgeruimd. 

Een klerenkast is ook niet te missen. Soms is het handiger om al gelijk een wat grotere kast te doen, hier zouden ze dan ook nog andere spullen in kunnen bewaren. Misschien wil je dat liever niet dan kan een kinderkast prima zijn. 

Maak op de muren iets moois

Veel kinderen vinden het leuk als er iets op de muren is. Witte muren zijn vaak geen favoriet bij kinderen, en ook als ouder worden zijn deze niet ideaal. Dit omdat hij heel snel vies wordt en kinderen er misschien zelf wel een kunstwerk op zullen maken. Kies daarom voor behang of een kleur verf. Als je een vrij simpele kleur muur hebt en deze toch nog wilt opleuken zou dit goed kunnen met muurstickers. Muurstickers kinderkamer, zijn veel opties voor. Er zijn talloze kleuren en vormen, van dieren tot auto’s. Je kunt ook je favoriete tekst op de muur plakken. Een naamsticker is ook zeker een optie. Behalve de naam kun je er dan ook nog een figuur bij doen. 

Wat ook heel leuk kan zijn voor kinderen is een klimmuur maken. Kinderen zijn gek op klimmen en klauteren, daarom zou dit heel leuk kunnen zijn. Maak deze bijvoorbeeld boven het bed, als ze dan vallen is er geen probleem. Maak hem overigens niet enorm hoog, zo kun je ongelukken voorkomen.

Accessoires op een kinderkamer

Op een kinderkamer zul je niet veel accessoires zetten. Vaak is het al vol genoeg met knuffels en speelgoed. Wel kunnen foto’s leuk zijn voor een kinderkamer. Hang ze bijvoorbeeld aan de muur of zet ze in de vensterbank. Ook een poster kan heel leuk zijn. Hang iets op wat je kind heel leuk vind. Bovendien kan het beddengoed veranderen een optie zijn. Misschien zijn ze wel superfan van een voetballer, daar zou je een dekbed van kunnen kopen.

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl