Feb 19, 2019

Geld besparen in het huishouden met deze tips

Een inspirerend huis is niet alleen een huis met een mooi interieur! Ook kan een huis inspirerend zijn, door de manier waarop binnen het huis geld bespaard wordt. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om zonnepanelen op het dak van je woning te laten plaatsen? De zonnepanelen maken het mogelijk om zelf groene stroom op te wekken, waardoor minder grijze stroom van een energieleverancier hoeft te worden afgenomen. De laatste jaren zijn er steeds meer zonnepanelen op de markt verschenen, waardoor de prijs voor zonnepanelen gedaald is.

Domotica kan je helpen bij het besparen op woonlasten

Naast het gebruik van zonnepanelen, kan ook domotica helpen bij het besparen op de energielasten. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat, waar steeds meer mensen voor kiezen. Zo’n thermostaat geeft je niet alleen inzicht in je verbruik in huis. Ook is het mogelijk om de thermostaat op afstand te bedienen met een app op je mobiele telefoon of tablet. Je kunt de thermostaat zodoende nog snel naar beneden zetten, als je dit vanochtend vergeten bent toen je van huis vertrok. Klik hier om meer voorbeelden te zien van het gebruik van domotica in huis. Buiten het feit dat het je helpt geld te besparen, kan het mensen inspireren.

Verbouw je eigen groente en fruit in de tuin

Iets wat een minder grote impact zal hebben op de verlaging van je vaste lasten, is het gebruik van een moestuin. In de moestuin kun je voortaan zelf je groente en fruit verbouwen, waardoor je maandelijks minder geld kwijt bent aan de boodschappen. Hoewel iedere bespaarde euro er een is, doe je dit vooral omdat het leuk is! Daarbij kan het anderen inspireren om zelf ook gezonder te gaan leven. De groente in de moestuin hoeft immers niet bespoten te worden, wat het biologisch maakt.

 

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl