De bierbrouw startersgids van 2022- Leer zelf bier brouwen!

Sinds de corona pandemie is zelf bier brouwen super populair geworden. Iedereen heeft wel een kennis die de uitdaging aan is gegaan. De ene stopt na één dappere poging, maar de ander heeft al gauw het brouwvirus te pakken en gaat grotere batches brouwen. Ben jij nou ook nieuwsgierig naar het brouwproces? Dit artikel helpt jou hopelijk om handvaten te geven om de hobby zelf op te gaan pakken.

Kan iedereen zelf bier brouwen?

Vraag jij je af of je wel geschikt bent om bier te brouwen? Misschien laat jij zelf spaghetti nog aanbranden als je aan het koken bent. Maak je niet druk, bier brouwen is eigen super eenvoudig om zelf te doen! Je hebt een aantal keukengerei materialen nodig die de meeste mensen wel thuis hebben liggen, zoals een thermometer en een 8 liter soep pan. Met behulp van een YouTube filmpje en informatie op het internet, kun jij in een handomdraai bier brouwen.

Wat heb je nodig om bier te brouwen?

Er zijn verschillende manieren op de hobby op te pakken. De meeste hobbybrouwers beginnen met een bierbrouw starterspakket. Dat is veruit de eenvoudigste manier om te leren bier brouwen en kijken of je het resultaat wel lekker vind. In zo’n pakket vind je vaak de ingrediënten om bier te brouwen, een vergistingsemmer en, niet geheel onbelangrijk, een brouwinstructie over de stappen die je dient te nemen.

Hoelang duurt bier brouwen?

Zelf bier brouwen kost wel wat tijd, daarom is het in de corona pandemie zo populair geworden. Mensen zaten toch thuis. Je moet ongeveer uitgaan van een brouwdag van 4 uur. Dat is vanaf de voorbereiding tot alles weer schoon terug in de keukenkastjes. Daarna zal het bier 2 weken vergisten en heb je af en toe tijd nodig om het in de gaten te houden. Na de 2 weken ga je bottelen en dit zal ongeveer nog 1 uur in beslag nemen.

Waar kan ik beginnen met bier brouwen?

Zoals in de alina “wat heb je nodig om bier te brouwen” al aangegeven, is het verstandig om zelf bier brouwen te beginnen met een bierbrouw pakket. Er zijn verschillende aanbieders op het web die pakketten aanbieden in veel verschillende bierstijlen. Zoek de aanbieder die bij jou past en een bierstijl die jij ook vaak in de supermarkt zal kopen. Het resultaat zal heerlijk zijn!

admin - Author

You Might Also Like

© Copyright 2018 - Inspirerendhuis.nl